Plåtskador

Vi tar hand om din bils plåtskador

Vi reparera skador på din bilens plåt. Vi utför olika sorters plåtreparationer, från omfattande åtgärder till mindre skador orsakade av parkering eller bucklor.

I vår plåtverkstad, även benämnd som skadeavdelning, ersätts och riktas delar innan lackering utförs.

Vi erbjuder också hyrbilar på plats för att underlätta din transportbehov medan din bil är inne på verkstaden.

Hitta till oss

Norregårdsvägen 24, 541 34 SKÖVDE

E-post

info@skpl.se

Telefon

0500-50 21 21

Viktigt att veta vid försäkringsskada

Om du får en skada på din bil ska du efter bästa förmåga försöka begränsa den. Ta inte bort eller kasta saker som skadats och försök inte laga skadan själv. Ring först ditt försäkringsbolag och berätta vad som har hänt så talar de om för dig vad du ska göra. 
Behöver du hjälp så kan du kontakta oss direkt!

Viktigt att veta vid försäkringsskada

Vi tar emot uppdrag av olika omfattningar när det gäller plåtskador, oavsett om det rör sig om personbilar, lätta lastbilar eller andra fordon.

Även om de flesta av våra kunder kommer till oss genom sina försäkringsbolag, tar vi självklart även på oss uppdrag under andra förutsättningar. Vid försäkringsärenden brukar det normala tillvägagångssättet vara att du som kund anmäler skadan till ditt försäkringsbolag, som sedan hänvisar till oss. Eftersom vi är auktoriserade reparatörer av Toyota-bilar, är det vanligt att många bilar av det märket kommer till oss för reparationer.

Hur lagar vi plåtskador?

För att åtgärda en plåtskada måste en del av bilen demonteras.

Metoden för reparation varierar beroende på skadans omfattning. Om det handlar om en buckla krävs det att vi återställer plåtens form genom en process som kallas riktning. Detta innebär att vi knackar ut plåten till dess ursprungliga form med verktyg såsom rikthammare, dragriktare och svets.

Efter detta spacklas ytan för att göra den jämn inför lackeringen. För mer information om processen, se även vår information om lackskador.

Rulla till toppen